SPEAKFRAME

In bandjes was Juul meestal degene die de geluidsapparatuur in bezit had en de leiding had over de opbouw daarvan. Een lichtinstallatie was wel de wens, maar is nooit gekocht omdat dat teveel gedoe met extra statieven opleverde. Een oplossing voor dit probleem werd voorzichtig gevonden toen hij in 2007 werd gevraagd dansmuziek te draaien tijdens een bruiloft van een bevriend stel. Met tiewraps werd op de bovenkant van elke speaker een lichteffect bevestigd. Dat was nogal onstabiel. Aan het eind van de avond heeft Juul besloten vaker op een bruiloft muziek te verzorgen en de bovenkant van de speakers te benutten voor het plaatsen van licht om extra statieven te besparen. Voor dit doel werd een metalen frame gefabriceerd en dat werkte perfect. Dit was het begin van SpeakFrame, want in 2008 kwam hij op het idee er een product van te maken en er werd veel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van een verstelbaar frame dat geschikt was voor elke speaker.

Highlite International toonde interesse in dit idee, want een demonstratie van het eerste demomodel viel daar in goede aarde. Regelmatig werd Highlite bezocht en dit leidde tot een aantal verbeteringen aan het model. Speakframe was toen al wel verstelbaar, maar nog niet inklapbaar. Helaas bleek de inkoopsprijs uiteindelijk toch te hoog en kon er niet worden overgegaan tot zaken doen met Highlite. Het product bleek ook lastig te verkopen, omdat het geen totaalproduct is. SpeakFrame brengt namelijk een speaker en armaturen bij elkander en als de eindgebruiker geen armaturen en/of speakers heeft, kan hij niks met SpeakFrame. Al gebruikt Juul SpeakFrame al jaren en zou hij niet meer zonder op pad willen, het blijkt toch lastig te zijn de markt duidelijk te maken welke voordelen SpeakFrame biedt.

Met de komst van Juul’s Curtains heeft SpeakFrame eindelijk zijn plek gevonden. Het is nu onderdeel van een totaalpakket en vele eindgebruikers zullen de voordelen van SpeakFrame nu gaan ervaren.